Queen - 21st Century Queen Calanthe PP

Algemene info
Geboortedatum 18 april 2020
Vader Popeye PP De La Terre De Brasco
Moeder 21st Century Monica PP
Kleur Blue Silver Tabby - ns 22
Korte voorstelling

Onze grote-poten-poes, een dame met een wil en madam van het huis, Queen Calanthe.

 

Na een grote zoektocht kwam deze prachtige meid op mijn pad... een polydactyl-dame...
Wat is dat? Ik leg het even uit: een poes met meer tenen dan normaal. Is dit een afwijking? Nee, niet (meer) bij Maine Coons. Voor meer uitleg: Geschiedenis. Ze is een eigenzinnige poes, die graag heeft dat ze op haar wenken bediend wordt. Maar haar lieve 'piepjes' wanneer ze me toespreekt in haar poezentaal, doet me snel vergeten dat ik haar personeel ben...

 

Zoals reeds uitgelegd worden onze Coons onderworpen aan testen voordat ze hier een nestje mogen krijgen. Dus ook voor Queen was dit het geval. Bij onze PawPeds-dierenarts Dr. Ingrid Putcuyps kregen we te horen dat Queen een aangeboren afwijking bleek te hebben: Pericardio-peritoneo-diafragmatische hernia (PPDH). In mensentaal: de ganse rechter leverhelft en de galblaas bleken zich in haar borstholte te bevinden en tegen haar hartje aan te wrijven. Hierdoor was er hartruis te horen. Er werd ons aangeraden om Queen zo snel mogelijk te laten opereren teneinde complicaties in de toekomst te vermijden. Het ging hier om een aangeboren afwijkingen waarvan de overerving onduidelijk was. Er werd aangeraden om haar niet te gebruiken voor de fok.

Mijn droom spatte uiteen... De poes die mee de basis zou vormen voor onze cattery, bleek niet geschikt te zijn...

Op 20 mei 2021 werd Queen geopereerd en ineens ook steriel gemaakt. Ik wou vasthouden aan mijn filosofie: 'ik fok met de beste en gezonde dieren en anders niet'. Na complicaties en een hoop zorgen kwam onze dame er weer bovenop.

 

Deze prachtige dame was steeds 'the Queen of the house'. Maar wanneer je ziet dat ze niet meer gelukkig zijn bij je, moet je moeilijke keuzes maken... Gelukkig kwam er een lieve dame op mijn pad, die op slag verliefd was op 'grote-poten-poes'. Ze geniet nu van een luilekkerleven bij Marileen en haar 2 andere Coons (Calia & Alfa)!!!

Vader: Popeye PP De La Terre De Brasco

Moeder: 21st Century Monica PP