Lizzy - Vieverik's Lizzy

Algemene informatie
Ras Welsh - sectie B
Geboortedatum 1 mei 2016
Korte voorstelling

Beeldschoon, opdringerig als de pest, zo zot als een deur maar toch zo een fantastische griet...

 

Op 1-jarige leeftijd kwam ik haar toevallig tegen in een advertentie. Haar blik was zo sprekend en ik moest haar hebben!! Mailtjes gestuurd maar zonder enige reactie van de verkoopster. Ik ben haar blijven sturen tot ze plots reageerde, de dag erna kwam ze al naar België.

 

Met een veulenhalster met een touwtje aan (om haar gepakt te krijgen) en zonder vertrouwen in mensen begon ons pad samen. Door haar lekker te verwennen kreeg ze al snel interesse in mij. Met geduld en respect bouwden we stilaan een band op: borstelen, wandelen aan de hand, met de andere pony's mee op stap gaan, eens een deken op, enz. Ze ontpopte zich van een onzekere en teruggetrokken pony tot de meeste opdringerige en ondeugendste van de kudde. Nog steeds is ze de eerste om iets te doen waarvan mijn verstand stil staat... Met haar grote vriendin Mietje maakt ze bokkesprongen in de wei en speelt ze erop los. Zo mooi om hen bezig te zien.

 

Op haar 3-jarige leeftijd begonnen we rustig met tuig en een zadel. In het begin was alles groot drama! Maar eens ze aanvoelde dat het allemaal wel in orde was en me meer in vertrouwen nam, ging alles heel erg vlot. Kinderen op haar rug los in de wei of haar verzorgmeisje onder het zadel in het bos, alles was leuk want er volgde steeds een lekkere beloning.

Een jaartje later werd ze effectief voor de koets gezet. Ondertussen is ze mijn meest veelzijdige pony en gaat voor me door het vuur! Ik babbel haar overal over of doorheen, geen moeite is teveel.

Binnenkort zal Ime haar opleiding onder het zadel naar een hoger niveau tillen en haar leren springen om haar dan af en toe mee op jumping te nemen.

 

Mijn zotste pony, een iedereens-vriendin, meer opdringerig bestaan ze niet maar daardoor toch zo onmisbaar geworden in mijn leven!!!