Informatie


Wanneer je interesse hebt in een kitten van onze cattery, dan lees je hieronder de belangrijkste info.

 

Voordat ze kittens mogen krijgen, worden moeder en vader uitgebreid onderzocht door de dierenarts en getest bij de specialist. Hierbij worden ze nagekeken of er geen tekenen zijn van hartproblemen (HCM) en/of nierafwijking (Pkd). Of ze beschikken over goede knieën (PL) en heupen (HD). En dat ze vrij zijn van leukemie en kattenaids (FeLV/FiV). Kijk voor meer informatie bij Gezondheid.

Wij hebben maar een beperkt aantal nestjes per jaar, dit om zowel de kittens als de oudere dieren 100% aandacht en liefde te kunnen geven.

 

Onze kittens groeien op bij ons in huis met de andere katten en onze teckels Tasco & Aiko. We laten ze wennen aan alles wat nodig is om ze te laten opgroeien tot lieve, sociale en aanhankelijke katten. Vandaar dat wij een kitten ook niet als enige kat in een gezin plaatsen. Door hun erg sociale karakter, houden ze erg van gezelschap en dus van een partner in crime. Dit kan een andere Maine Coon zijn maar even goed een ander kitten met een vergelijkbare energie. Indien er al een volwassen kat in huis is, die nog actief en speels is, kan er eventueel een kitten bij. Dit moet echter geval per geval bekeken worden.

Aangezien we een kleine huiselijke cattery zijn, is het voor ons uiterst belangrijk te weten waar onze kittens terecht gaan komen. Een goed gevoel bij mogelijk nieuw personeel is noodzakelijk. Bij interesse in een kitten van ons, laat het gerust weten via het contactformulier. We ontvangen dan graag uitgebreide informatie over jou, je gezin inclusief andere huisdieren en je leefsituatie.

 

Wij zoeken zorgvuldig hun gouden mandjes uit, liefst waar reeds een katten of hondenvriendje aanwezig is.

 

Bij oprechte interesse kan je ons steeds een bezoekje brengen en kennis maken met onze lieve, sociale katten. Bij een lekkere koffie of thee leggen we jullie graag alles uit over onze schatten. Maak hiervoor gerust een afspraak via het contactformulier.